top of page

#30

30 Balansert ukeplan

30 Balansert ukeplan

Realistisk ukeplan som inneholder («balanserer») både arbeids- og fritidsaktiviteter.


En balansert ukeplan er en ukeplan der man ikke bare legger inn studietid, arbeid og forpliktelser, men også fritid og aktiviteter man ser frem til. Slik «balanseres» ukeplanen på en måte som gjør ukeplanene mer realistiske og hyggelige å følge.


Eksempel på balansert ukeplan
Hvorfor lage en balansert ukeplan

En ukeplan gjør deg mer effektiv. I uka kan du spare tid og mentale krefter på å ha en plan. Da bare følger du planen din, i stedet for å måtte ha alle ukas forpliktelser i hodet og hele tiden ta stilling til når du skal gjøre hva. Samtidig er det lett å falle i en «perfekt student»-felle og planlegge altfor mye jobb og nesten ingen fritid. Resultatet kan bli en urealistisk plan du ikke klarer å følge. Det er i seg selv demotiverende, og kan føre til at du slutter å planlegge.

En «balansert ukeplan» derimot sørger for god vekting mellom jobb og fritid. Du planlegger alle gjøremål, men sørger også for å legge inn fritid og ting du ser frem til. Da blir planen mer realistisk og mer motiverende.

Slik lager du en balansert ukeplan

Bruk en fysisk kalender eller app på mobilen din og legg inn ulike aktiviteter. Husk å merke hva som er jobb og hva som er fritid. Ideelt sett bør du gjøre dette med farger. Du kan gjerne bruke flere farger– for eksempel en egen farge for trening.


Når er det lurt å lage balanserte ukeplaner

Jo mer du har å gjøre, desto nyttigere er det å lage ukeplaner.

bottom of page