top of page

#39

39 TASK

39 TASK

4-steg «TASK» for å unngå fallgruver på prøver: Tidsplan, Avklar, Skriv, Kontroller.TASK er en strategi som du kan bruke for å løse skriftlige prøver og eksamen. Den hjelper deg å unngå vanlige fallgruver, slik som å gå tom for tid, misforstå spørsmål eller glemme å svare på oppgaver. Strategien består av fire steg; hver bokstav i ordet TASK står for et av disse stegene: Tidsplan, Avklar, Skriv, og Kontroller.


Når er det lurt å bruke strategien

TASK-strategien er beregnet på skriftlige prøver og eksamen som varer mellom 30 min og 6 timer.


Slik bruker du strategien

Steg 1: Tidsplan:

Før du går løs på prøven, se hvor mange spørsmål som skal besvares og hvor mye tid du har per spørsmål. Har du for eksempel 2 timer til 4 oppgaver som teller like mye, betyr det at du maksimalt bør bruke en halvtime per oppgave. Følg tidsplanen. Trenger du mer tid til et spørsmål, kom heller tilbake til det på slutten av prøven dersom du har tid. Formålet med dette er å unngå å bruke for mye tid på noen spørsmål, og for lite tid på andre.


Steg 2: Avklar:

Les prøveinstruksjonene nøye og les hvert spørsmål flere ganger. Gå gjerne tilbake og les spørsmålet om igjen etter at du har begynt på svaret ditt. Formålet med dette er å unngå en dårlig karakter fordi du misforstod eller ikke traff helt riktig på spørsmålet.


Steg 3: Skriv:

Svar på spørsmålet etter beste evne.


Steg 4: Kontroller:

Dersom du har tid til overs på slutten av prøven, bruk den til å kontrollere svarene dine. Les gjennom én gang til og se etter slurvefeil eller viktige poenger som du har glemt å ta med. Formålet med dette er å unngå en dårlig karakter fordi du gjorde en slurvefeil eller glemte å ta med viktige ting som du egentlig kan.

bottom of page